KDC

De Innovatie-estafette 2009Op 4 en 5 november vond op Vliegkamp Valkenburg de Innovatie-estafette 2009 (voorheen de Dag van Maarssen) plaats. Net als in 2005 en 2007 stonden deze dagen in het teken van innovatieve ontwikkelingen in de sectoren bouw, logistiek, luchtvaart, water en verkeer & vervoer.
Het KDC ondersteunde ook deze keer het thema luchtvaartinnovatie met diverse stands in het luchtvaartpaviljoen en een workshop over het SARA project. Hoogtepunt vormde een demonstratie voor minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) over de ontwikkeling van Continuous Descent Approaches (CDA’s) die een belangrijk onderdeel zijn van de Kennis en Innovatie Agenda Luchtvaart.


Akos van der Plaat (supervisor Area Control bij LVNL) verzorgde de demonstratie voor de minister met behulp van radarschermen en de APERO flight simulator van het NLR. Te zien was hoe de ontwikkeling van CDA’s met hoge capaciteit eruit ziet en welke stap het SARA project hierin realiseert. De minister was zeer geïnteresseerd in de opbrengsten van deze ontwikkeling voor economie en milieu en stelde diverse vragen over de betekenis ervan voor het werk van de verkeersleiders.


De bijdrage van het KDC aan de Innovatie Estafette werd mede mogelijk gemaakt door NLR en DGLM en onderstreept de goede samenwerking tussen overheid, de luchtvaartsector en het NLR.

Demonstratie voor de Minister van V&W

Demonstratie voor de Minister van V&W

De Innovatie Estafette is een tweejaarlijks initiatief van de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken om overheid, industrie en kennisinstellingen bij elkaar te brengen. Doel is de innovatie te stimuleren ten einde Nederland in de toekomst bereikbaar, schoon, veilig en concurrerend te houden.

De Innovatie Estafette

Zoeken

Search

Opdrachtgevers

 

Partner KLM