KDC

DSCF7529Op 16 november jl. organiseerde het KDC het ATM Knowledge & Development Event 2010 op het Schiphol Group hoofdkantoor. Met circa 120 deelnemers, inspirerende sprekers en een uitstekende sfeer was het evenement een groot succes.

Thema dit jaar was ‘Collaborative Innovation: Real progress or waste of money?’. Onder leiding van de dagvoorzitter, Wouke van Scherrenburg, gaven prominenten uit de Nederlandse en Europese luchtvaart, zoals Patrick Ky (SESAR JU), luitenant-generaal Jac Jansen (Koninklijke Luchtmacht), Hans Alders (Alderstafels) en Jeroen Fukken (DGLM), hun visie op dit thema.

Maar er werd ook verder gekeken dan de luchtvaartsector. Zo vertelde Ruud van Vessem van Philips inspirerend over de samenwerkingsverbanden die Philips is aangegaan bij het innoveren van producten.

De dag werd afgesloten met een paneldiscussie met vertegenwoordigers van de mainportpartijen – Paul Riemens (LVNL), Ype de Haan (KLM) en Ad Rutten (Schiphol) – en daarnaast Jeroen Fukken en Ruud van Vessem.

De presentaties die tijdens het evenement zijn gegeven zijn hieronder te downloaden.

Jasper Daams (KDC) - Schiphol innovatie, samenwerking in de praktijk

Patrick Ky (SESAR JU) - SESAR: Real progress through cooperation

Luitenant-generaal Jac Jansen (Koninklijke Luchtmacht) - Air Traffic Management Innovations from the military perspective

Ruud van Vessem (Philips) - Innovation through collaboration

Hans Alders (Alderstafel) - Invloed van multi actor besluitvormingsprocessen op innovatie en vice versa

Jeroen Fukken (Min. van Infrastructuur & Milieu) - Innovatieve oplossingen door samenwerking

 

Welkom_door_matchmakersJasper_Daams2

Jac_JansenPatrick_Ky

 

ZaalRuud_van_Vessem

Hans_Alders2Jeroen_Fukken2Panel

Zoeken

Search

Opdrachtgevers

 

Partner KLM